Ελληνικά   English (UK)

Διοικητικό Συμβούλιο (2016-2018)

Πρόεδρος

Δημήτρης Χαραλάμπης

 

 

Γενικός Γραμματέας

Κώστας Κανελλόπουλος

Περισσότερα

Ο Κώστας Κανελλόπουλος είναι κάτοχος διδακτορικού τίτλου στην Πολιτική Επιστήμη από το Πάντειο Πανεπιστήμιο (2009), μεταπτυχιακού τίτλου στην πολιτική Επιστήμη και την Κοινωνιολογία από το Πανεπιστήμιο Αθηνών (2000) και πτυχίου Πολιτικής Επιστήμης & Δημόσιας Διοίκησης από το Πανεπιστήμιο Αθηνών (1998). Ο κύριος τομέας των ενδιαφερόντων του αφορά τη μελέτη των κοινωνικών κινημάτων και της συγκρουσιακής πολιτικής καθώς και των διεθνών οργανώσεων και των διαδικασιών παγκοσμιοποίησης. Εκλέγεται ανελλιπώς στο ΔΣ της ΕΕΠΕ από το 2006. Έχει διδάξει ως επιστημονικός συνεργάτης στα ΤΕΙ Πάτρα και Πειραιά καθώς και σε επιμορφωτικά προγράμματα του Πανεπιστημίου Αθηνών και της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης. Ο Κώστας Κανελλόπουλος εργάζεται ως ερευνητής στο Πανεπιστήμιο Κρήτης (προγράμματα www.ggcrisi.org , www.transsol.eu ) και έχει δημοσιεύσει σε επιστημονικά περιοδικά και συλλογικούς τόμους στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Αντιπρόεδρος

Γιάννης Κωνσταντινίδης

Περισσότερα

Ο Γιάννης Κωνσταντινίδης (1975) είναι Επίκουρος Καθηγητής Πολιτικής Συμπεριφοράς και Μεθοδολογίας Πολιτικής Έρευνας του Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Είναι διδάκτορας του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου του Essex, Βρετανία. Σπούδασε ακόμα Εφαρμοσμένη Πληροφορική στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας και Ποσοτικές Μεθόδους στο Πανεπιστήμιο του Essex, Βρετανία. Έχει επιμεληθεί την έκδοση δύο συλλογικών τόμων και δύο μεταφράσεων ακαδημαϊκών συγγραμμάτων του αντικειμένου του στην ελληνική γλώσσα. Έχει επίσης συγγράψει 30 άρθρα ή κεφάλαια βιβλίων σε διεθνή ή ελληνικά επιστημονικά περιοδικά και εκδόσεις. Από το 2012 έως το 2015, συντόνισε ένα τριετούς διάρκειας και συγχρηματοδοτούμενο από την Ευρωπαϊκή Ένωση επιστημονικό έργο δι-ιδρυματικού χαρακτήρα συνολικού προϋπολογισμού 400.000€ με θέμα τη μέτρηση του πολιτικού και κοινωνικού ριζοσπαστισμού στην Ελλάδα και συμμετείχε ως μέλος της Κύριας Ερευνητικής Ομάδας σε τέσσερα ακόμα επιστημονικά έργα συνολικού προϋπολογισμού άνω του 1,3 εκατομμυρίων €, τα οποία χρηματοδοτήθηκαν επίσης από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Είναι ιδρυτικό μέλος και συντονιστής του Δικτύου Μελέτης των Εκλογών, της Κοινής Γνώμης και των Κομμάτων της Ελληνικής Εταιρείας Πολιτικής Επιστήμης και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Εταιρείας Πολιτικής Επιστήμης. Από το 2010 έως τον Μάιο του 2015, διετέλεσε Επιστημονικά Υπεύθυνος της Μονάδας Ερευνών Κοινής Γνώμης και Αγοράς του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Από τον Ιούνιο του 2015 έως τον Απρίλιο του 2017, διεύθυνε την εταιρεία ερευνών κοινής γνώμης και επικοινωνίας Prorata. Τον Απρίλιο του 2017 τοποθετήθηκε ως Γενικός Διευθυντής στο Ινστιτούτο Πολιτικής Σκέψης «Π 2 – Πρόοδος στην Πράξη».

Ταμίας

Γιώργος Μπιθυμήτρης

Περισσότερα

Ο Γιώργος Μπιθυμήτρης είναι Διδάκτωρ του Τμήματος Κοινωνικής Πολιτικής του Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών. Είναι μεταδιδάκτορας ερευνητής στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης & Ιστορίας του Παντείου Πανεπιστημίου. Μελετά τους μετασχηματισμούς των συλλογικών ταυτοτήτων της εργατικής τάξης του Δυτικού Πειραιά, στο πλαίσιο της πρόσφατης οικονομικής κρίσης. Έχει δημοσιεύσει άρθρα σε εγχώρια και διεθνή επιστημονικά περιοδικά, καθώς και κεφάλαια σε συλλογικούς τόμους, εστιάζοντας σε θεματικές περιοχές όπως: συνδικαλιστικό κίνημα, εργασιακές σχέσεις, δημόσιος λόγος, συλλογικές ταυτότητες. Εργάζεται ως Υπεύθυνος έργων συμβουλευτικής στο ΔΙΚΤΥΟ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ και έχει συμμετάσχει στο σχεδιασμό και την υλοποίηση δράσεων συμβουλευτικής σε διάφορα προγράμματα επαγγελματικής εκπαίδευσης & κατάρτισης. Είναι μέλος του policy advisory group στο διακρατικό ερευνητικό έργο Cultural Pathways to Economic Self-Sufficiency and Entrepreneurship (CUPESSE) που χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό πρόγραμμα FP7. Είναι επίσης μέλος του Editorial Board του ADAPT International Bulletin.

Αν. Γενικός Γραμματέας

Κάρολος Καβουλάκος

Περισσότερα

O Kάρολος Ιωσήφ Καβουλάκος είναι Λέκτορας στο Τμήμα Πολιτικών Επιστημών του ΑΠΘ με γνωστικό αντικείμενο Σύγχρονα Κοινωνικά Κινήματα. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα αφορούν τη συλλογική δράση και τα κοινωνικά κινήματα, την κοινωνία πολιτών και την κοινωνική γεωγραφία. Τα τελευταία χρόνια έχει επικεντρώσει την έρευνά του στα κοινωνικά κινήματα της πόλης και τους εναλλακτικούς οικονομικούς και πολιτικούς χώρους. Είναι συγγραφέας δύο μονογραφιών και σημαντικού αριθμού επιστημονικών άρθρων σε περιοδικά, συλλογικούς τόμους και πρακτικά συνεδρίων.

Μέλος

Γιάννης Καραγιάννης

Περισσότερα

Ο Γιάννης Καραγιάννης είναι Επίκουρος Καθηγητής στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Κρήτης με γνωστικό αντικείμενο “Πολιτική Ανάλυση”. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα εστιάζουν στην ανάλυση του πολιτικού λόγου, των πρακτικών κυβέρνησης και άσκησης εξουσίας, στη μελέτη του ελληνικού πολιτικού συστήματος, καθώς και σε ζητήματα μεθοδολογίας. Διετέλεσε Ταμίας (2004-2006) και Γενικός Γραμματέας (2014-2016) του ΔΣ της Ελληνικής Εταιρείας Πολιτικής Επιστήμης (ΕΕΠΕ) και συμμετείχε στην ίδρυση του Θεματικού Δίκτυου για την Ανάλυση Πολιτικού Λόγου (www.discourse-analysis.gr).

Μέλος

Χρύσανθος Τάσσης

Περισσότερα

Ο Χρύσανθος Δ. Τάσσης είναι λέκτορας στο Τμήμα Κοινωνικής Διοίκησης και Πολιτικής Επιστήμης στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης. Είναι διδάκτορας του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του Πανεπιστημίου Αθηνών. Είναι απόφοιτος του Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Οικονομικών Σπουδών του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και κάτοχος μεταπτυχιακών τίτλων σπουδών στη Διπλωματία από το Πανεπιστήμιο του Lancaster στη Μεγάλη Βρετανία και στη Διοίκηση Μονάδων Υγείας από το Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο. Έχει διδάξει ως συμβασιούχος λέκτορας στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, και στο Τμήμα Κοινωνικής Διοίκησης και Πολιτικής Επιστήμης στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, καθώς και με συμβάσεις στην Ακαδημία Πλάτωνος στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα εστιάζονται, στη θεωρία των πολιτικών κομμάτων, στην ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατία, στο κοινωνικό κράτος, στην οικονομική πολιτική και τις εργασιακές σχέσεις. Είναι συγγραφέας μαζί με τον Κώστα Ελευθερίου του βιβλίου ΠΑΣΟΚ: Η άνοδος και η πτώση (;) ενός ηγεμονικού κόμματος (Σαββάλας 2013). Επίσης έχει συγγράψει 12 άρθρα σε ελληνικά και διεθνή επιστημονικά περιοδικά καθώς και σε συλλογικούς τόμους. Έχει εργαστεί ως εισηγητής στη Γενική Γραμματεία Κοινωνικών Ασφαλίσεων του Υπουργείου Εργασίας, και ως επιστημονικός συνεργάτης στη Βουλή των Ελλήνων στο ΙΣΤΑΜΕ – Α. Παπανδρέου.

Μέλος

Στέλλα Λαδή

Περισσότερα

Η Στέλλα Λαδή είναι επίκουρη καθηγήτρια στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας του Παντείου Πανεπιστημίου με αντικείμενο την Ευρωπαϊκή Ένωση και τη Δημόσια Πολιτική. Είναι επίσης επίκουρη καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Queen Mary του Λονδίνου όπου και διευθύνει το μεταπτυχιακό πρόγραμμα για τη Δημόσια Διοίκηση (MPA). Έχει εργασθεί ως λέκτορας στα Πανεπιστήμια του Sheffield και του Exeter και ως ερευνήτρια στο Barcelona Institute of International Studies (IBEI). Έχει επίσης εργασθεί ως ειδική επιστήμονας στα Υπουργεία Αιγαίου και Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν την κρίση της Ευρωζώνης, τις μεταρρυθμίσεις της δημόσια πολιτικής και δημόσια διοίκησης, τον εξευρωπαϊσμό, τη διεθνή διακυβέρνηση και τον ρόλο της γνώσης στη δημόσια πολιτική.

Logo